ОСТАННІ НОВИНИ

Втрата літака в Мачулищах обмежить РФ у повітряних операціях, – британська розвідка

Анастасія Диняк

|

Знищення російського літака А-50 на білоруському аеродромі в Мачулищах призведе до ще більшого обмеження повітряних операції Росії. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Так, йдеться про російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, який зазнав значних пошкоджень унаслідок атаки дронів на авіабазі в Мащулищах в Білорусі.

Зокрема стало відомо про пошкодження передньої і середньої секцій літака, а також радіолокаційної антени. Зазначається, що А-50 забезпечував координацію дій сусідніх винищувачів та створення розпізнаваної картини повітряної обстановки.

Британські розвідники наголошують, що втрата цього літака є значною для РФ, оскільки літак є критично важливим для російських повітряних операцій для забезпечення картини повітряного простору.

«В результаті в строю, ймовірно, залишиться 6 справних А-50, що ще більше обмежить російські повітряні операції», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 26 лютого вранці на військовому аеродромі, який розташований в 12 кілометрах від Мінська, пролунало два вибухи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *