ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили ще дві схеми переправлення ухилянтів за кордон

Ольга Денисяка

|

У Львові викрили чергові дві схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон через систему «Шлях». Про це Львівьсклму порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані під час дії воєнного стану за грошову винагороду організували схеми незаконного перетину державного кордону України військовозобов’язаними чоловіками.

Зокрема, викрито харків‘янина, який виготовляв фіктивні документи, на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі країни як волонтерам-водіям. Свої послуги він оцінив у 4 000 доларів США за два пакети документів.

Його затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів.

Також затримано львів’янина, який за 5 000 доларів США обіцяв зробити дозвіл військовозобов’язаному на виїзд за кордон, шляхом внесення особистих даних в базу «Шлях», а в подальшому особисто перевезе останнього через державний кордон до Республіки Польща.

Чоловікам повідомили про підозру за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідчі дії тривають, наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *