ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник ТРО вимагав з військових 1,2 млн грн за переведення в тил

Анастасія Диняк

|

Начальник однієї з окремих бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України вимагав у 14 військових понад 1 мільйон 200 тисяч гривень за переведення з лінії фронту в тил. Про це повідомили у Держбюро розслідувань.

Так, за даними ДБР, кадровик знайшов 14 потенційних кандидатів на переведення до нового навчального центру на базі бригади, який знаходиться в тилу. За це він вимагав 75 тисяч гривень з кожного військовослужбовця. Одному з них він передав список військових з пропозицією зібрати гроші за таку «послугу».

Окрім цього, ще одному військовослужбовцю за 180 тисяч гривень обіцяв сприяти у непритягненні його до кримінальної та адміністративної відповідальності за скоєння правопорушень.

Чоловіка затримали під час отримання хабаря у сумі понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи, реєстрації та проживання затриманого, вилучені списки бригади та проєкти ініціативних листів-погоджень на переведення військовослужбовців до навчального центру.

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.ч. 3, 4 ст. 368 КК України). Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Йому загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *