ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині депутат переобладнував лікарні під госпіталі для окупантів

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки затримала депутата Куп’янської районної ради, який перейшов на бік ворога та наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі для російських окупантів. Про це повідомили у СБУ.

Так, раніше депутат очолював міський відділ охорони здоров’я. Після захоплення райцентру він підтримав окупантів та добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування поранених росіян.

За це його призначили керівником «відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп‘янського району РФ». На цій «посаді» він одразу віддав вказівку «переобладнати» українські лікарні під військові шпиталі.

Ексчиновник особисто розпорядився невідкладно лікувати учасників російських окупаційних угруповань, у тому числі бойовиків терористичних організацій «Л/ДНР».

Після звільнення Куп’янська колаборант сподівався уникнути правосуддя і «загубитися» серед місцевих жителів. Втім, співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали.

У зловмисника вилучено «оригінали» документів із доказами його злочинних розпоряджень на користь країни-агресора.

На підставі отриманих матеріалів фігуранту повідомлено про підозру ч. 5 ст.111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).

Під час оголошення підозри він повністю визнав свою провину. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *