ОСТАННІ НОВИНИ

РФ накопичує штурмову авіацію біля кордонів з Україною, – розвідка

Ольга Денисяка

|

Російська армія накопичила певну кількість штурмової авіації біля кордонів з Україною. Її планують задіяти у найважливіших напрямах, де противник намагається вести наступ. Про це  РБК-Україна повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.

«Вони розуміють, що їм це не вдається. Вони там не досягли жодного стратегічного успіху, 95% сухопутних військ РФ так чи інакше бере участь в агресії проти України, у них нема чим і кому воювати. Тому росіяни вирішили збільшити свій наступальний потенціал застосуванням авіації», – зазначив представник ГУР.

При цьому він додав, що українська система протиповітряної оборони з кожним днем посилюється.

Враховуючи, що Повітряні сили навчилися збивати ракети та іранські дрони, літаки збивати буде ще простіше, підкреслив Черняк.

Нагадаємо, раніше в Генштабі розповіли, що окупанти активізували використання розвідувальних безпілотників та авіації. Також не виключено, що ворог має намір збільшити корабельне угруповання у Чорному морі. Також повідомлялося, що після вибухів на аеродромі «Енгельс-2» росіяни могли перекинути свої бомбардувальники до Мурманської області в аеропорт стратегічної авіації «Оленья».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *