ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщину окупанти привезли строковиків

Наталя Дуляба

|

На 369 добу війни російські окупаційні війська завдали 8 ракетних та 28 авіаційних ударів, 12 з них – іранськими ударними дронами типу «Шахед-136». Також агресор здійснив понад 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 27 лютого.

Російські окупаційні війська продовжують вести наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, збільшують тут чисельність особового складу. Відомо, що на тимчасово захоплену Луганщину перекинули до 200 військовослужбовців строкової служби з Ростовської області.

Загроза завдання ракетних ударів залишається високою по всій території України, тому громадян закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог у прикордонних районах Брянської та Курської областей здійснює інженерне обладнання місцевості, зокрема протитанкових ровів.

Протягом доби рашисти обстріляли з артилерії і мінометів населені пункти Хрінівка, Єліне Чернігівської області; Будівельне, Гірки, Атинське, Волфине, Павлівка, Степок Сумської області; Ветеринарне, Стрілеча Гатище, Вовчанські Хутори, Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти провели декілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, в напрямку населених пунктів Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне і Виїмка – Донецької. Здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Курилівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Невське, Червонопопівка, Діброва Луганської області та Роздолівка, що Донеччині.

На Бахмутському напрямку під обстрілами опинились, зокрема такі населені пункти: Залізнянське, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Озарянівка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках ворог продовжує атакувати позиції українських військ, здійснив декілька безуспішних атак в напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Обстріляв із артилерії та мінометів райони населених пунктів Авдіївка, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 17 населених пунктів. Серед них були Времівка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Оріхів, Мала Токмачка та Білогір’я Запорізької області.

Крім того, окупанти активно ведуть повітряну розвідку для коригування вогню своєї артилерії, а для визначення позицій української артилерії розгорнув в районі населеного пункту Степове радіолокаційний комплекс «Зоопарк-1».

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських військ постраждали понад 20 населених пунктів, що знаходяться на правому березі річки Дніпро. Зокрема, йдеться про Берегове, Берислав, Веселе, Тягинка, Антонівка та місто Херсон.

Рашисти продовжують нести втрати, тому для надання медичної допомоги своїм військовим активно використовують місцеву інфраструктуру на тимчасово захоплених територіях. Так, на базі лікарні у селищі Каланчак (біля Скадовська) облаштували військовий шпиталь, його роботу забезпечує медперсонал виключно із Росії. Відомо, що сюди на лікування вже привезли близько 150 поранених військовослужбовців ЗС РФ.

«Ворог продовжує здійснювати заходи з дискредитації Сил оборони України та залякування мешканців тимчасово захопленої частини Херсонщини. Противник знову обстріляв із мінометів житлові квартали населеного пункту Олешки та звинуватив у цьому ЗСУ», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші воїни знищили 9 із 12 іранських ударних безпілотників типу «Шахед-136» та ще один типу Zala.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, один район зосередження живої сили противника та одну позицію протиповітряної оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *