ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 26% українських дітей зберегли можливість постійного навчання у закладах

Андрій Котенський

|

42% українських дітей навчаються у школах/садочках онлайн, 29% – за змішаною формою (як онлайн, так і в приміщеннях закладів). Лише 26% – постійно відвідують навчальні та виховні заклади, а 3% дітей – на домашній формі навчання. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» серед матерів українських дітей віком від 3 до 17 років.

Онлайн форма навчання найбільш поширена на прифронтових територіях , онлайн та змішана форми – на деокупованих та серед мешканців центру. У Києві – більше половини займаються як онлайн так і за змішаною формою, водночас майже 40% відвідують освітні заклади постійно.

У західних регіонах – майже половина дітей (47%) навчаються офлайн, 40% – за змішаною формою, і лише 10% – постійно онлайн.

Переважна більшість українських дітей навчаються у школах або ж відвідують дошкільні заклади. Лише 8% – не відвідують. Головні причини, чому діти не ходять до освітніх закладів, – закриття шкіл/садків через війну (60%) та небажання батьків віддавати дітей в школу/садок з причин небезпеки під час війни.

Майже кожен п’ятий респондент зазначив про значне погіршення успішності навчання дитини та зниження якості навчального процесу.

14% опитаних матерів зазначили, що їхній дитині доводилося змінити заклад навчання/виховання внаслідок війни. Абсолютна більшість таких дітей (82%) змінювали школу/садочок лише один раз, 15% – два рази, 2% – 3 рази. Абсолютна більшість батьків (86%), чиї діти змінили заклад, зазначають, що дитина почувається у ньому добре. 11% – вважають, що дитині погано у новому навчальному закладі. Відносно частіше за інших доводилося змінювати заклад навчання дошкільнятам, внутрішнім переселенцям та тим, хто виїжджав, але вже повернувся.

Найчастіше навчальний процес в Україні переривають повітряні тривоги через загрозу ракетного удару рашистів та знеструмлення через ушкодження ліній електропередач.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *