ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС продовжив санкції проти Білорусі ще на рік

Наталя Дуляба

|

Рада ЄС вирішила продовжити ще на один рік обмежувальні заходи, пов’язані з внутрішніми репресіями в Білорусі та підтримкою режимом війни проти України. Про це пише Європейська правда.

Рішення про продовження санкцій ухвалили за результатами щорічного огляду. При цьому зважали на серйозну внутрішню ситуацію у Білорусі і на те, що країна продовжує брати участь в російській агресії проти України.

Заходи діятимуть до 28 лютого 2024 року.

«Починаючи з серпня 2020 року, ЄС запроваджує послідовні раунди санкцій проти осіб, відповідальних за внутрішні репресії та порушення прав людини в Білорусі та в контексті участі Білорусі у війні Росії проти України, тим самим сигналізуючи відповідальним політичним та економічним акторам про те, що їхні дії та підтримка режиму та Російської Федерації мають свою ціну», – кажуть у Раді ЄС.

Обмежувальні заходи включають заборону на в’їзд до Євросоюзу, заморожування активів 34 організацій, а також осіб, внесених до списку. Наразі йдеться про 195 осіб, включаючи Александра Лукашенка. Крім того, фізичним та юридичним особам з ЄС заборонено надавати кошти особам, включеним до згаданого списку, прямо чи опосередковано.

Білорусь також залишається об’єктом цільових економічних санкцій, включаючи обмеження у фінансовому секторі, торгівлі, товарах подвійного призначення, технологіях і телекомунікаціях, енергетиці, транспорті та інших сферах.

«ЄС найрішучішим чином засуджує участь Білорусі у неспровокованій та невиправданій агресивній війні Росії проти України. Крім того, ЄС рішуче налаштований на вирішення ситуації з правами людини в країні і продовжуватиме підтримувати білоруський народ у його законному прагненні до демократії, в тому числі шляхом підтримки громадянського суспільства та незалежних ЗМІ», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *