ОСТАННІ НОВИНИ

З вересня Сили оборони знищили понад 1200 ракет та дронів, – Олещук

Анастасія Диняк

|

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук розповів, що з вересня українські військові ліквідували понад 650 російських крилатих ракет та 610 іранських дронів. Про це пише АрміяInform.

«Лише з 11 вересня 2022 року знищено понад 650 крилатих ракет окупантів та більше 610 іранських ударних дронів», – зазначив командувач.

Олещук додав, що від західних партнерів Повітряні сили отримали зенітні ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та наразі чекають на отримання Patriot та SAMP/T-MAMBA. Однак, за словами військового, цієї допомоги замало.

«Нам потрібна більш технологічна сучасна зброя, яка допоможе швидко навести лад у небі і звільнити його від присутності повітряних терористів. Наші союзники знають, що конкретно потрібно Україні, зокрема Повітряним силам. Це сучасні багатоцільові літаки та зенітні ракетні системи середньої та великої дальності», – підсумував Олещук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *