ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відповів, коли Україна отримає західні винищувачі

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський відповів на запитання, коли Україна відкриє можливість постачання від партнерів західних винищувачів, зокрема F16. Про це Зеленський сказав на пресконференції в річницю початку повномасштабного вторгнення рф, передає hromadske.

Він зазначив, що, окрім засобів ППО і дронів, Україна також сьогодні говорить з партнерами про літаки, оскільки це теж частина протиповітряної оборони. За словами президента, союзники розуміють, що Україна хоче використовувати винищувачі як захист неба.

«Моя зустріч з прем’єром Британії дає відповідь, чи є в України шанс отримати високоякісні літаки. Ми відкриваємо тренування з Британією. Сьогодні в мене була зустріч з прем’єром Польщі Моравецьким: ми відкриваємо можливість навчання на F16. У нас є розмови, перемовини», — сказав він.

За словами Зеленського, «в нас є реальне відчуття, що ще із трьома європейськими державами у нас буде можливість отримати ці навчання і літаки».

«Ви ж розумієте, що диму без вогню не буває. Деякий термін для цього потрібен. Ми хочемо пришвидшити ці процеси, вони складні, але це і є комплексний захист неба», — резюмував президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *