ОСТАННІ НОВИНИ

Валерій Маркус: «Хочеш, щоб ми перемогли? Демонструй приклад, покажи, що ти став кращим»

Андрій Котенський

|

Головний сержант 47 ОМБр «Маґура» Валерій Маркус про рік повномаштабної війни та важливість маленьких перемог мільйонів українців на шляху до великої перемоги у війні із терористичною Росією:

«24 лютого. Дата зламу ходу світової історії. Поворотна точка. Ми, українці, міняємо хід історії всього світу. Відчуйте на смак ці слова.

Дата початку людських трагедій, водночас дата початку нового розвитку. Кожен українець отримав нагоду випробувати свою мужність, стійкість, мудрість, цілеспрямованість, витримку. Кожен з нас отримав змогу стати могутнім.

Саме так загартовується суспільство, саме так загартовується нація – у випробуваннях.

Мова йде не лише про воїна, який воює на фронті, чи про командування, що несе на своїх плечах відповідальність за чужі життя. Мова йде і про жінку, що виїхала з дітьми за кордон. Про дитину, яка цілий рік свого становлення як особистості, провела в бомбосховищах під звуки сирен. Про програміста, що почав писати програми і конструювати обладнання для армії. Про цивільних, які значну частину зароблених коштів віддають армії. Про рятівників, медиків, волонтерів, чиновників, про всіх нас.

Зберегти кохання і самотужки тягнути виховання своїх дітей в незнайомій країні рівноцінно випробуванню воїна.

Наша Перемога сама по собі не сформується. Велика Перемога України – це мільйони маленьких перемог кожного українця. Перемог над самим собою, своєю лінню, слабкістю, боягузтвом, патерналізмом, обмеженістю та інфантильністю.

Крок до Маґури стосується кожного. Кожен з нас отримав нагоду створити себе нового, кращого ніж був вчора. Ця нагода отримана не безкоштовно, вона куплена ціною життів кращих з нас. Нехтування цією нагодою – це злочин. Але кожен повинен прийти до своєї перемоги самостійно. Це повинно стати виваженим власним рішенням. Рішенням перестати бути «малєнькім чілавєкам, от каторава нічіво нє завісіт» і народитися громадянином своєї країни, що бере на себе відповідальність за її майбутнє.

Мова виховання повинна трансформуватися в мову аргументів.

Хочеш щоб ми перемогли? Демонструй приклад, покажи, що ти став краще. Покажи як тобі було важко переходити на українську мову, але ти переборов себе. Як ти, розлучившись зі своєю дружиною на багато місяців, зберіг кохання і вірність, хоча тобі було важко. Як ти у цивільному житті не відгородився від війни, а підняв дупу, пожертвував комфортом і організував нову реальність навколо себе. Як ти, потрапивши до армії не почав нити про те як не виправдались твої очікування, а почав формувати новий світогляд в новій реальності… важкій реальності. Нарешті, як ти переборов страх і зробив крок назустріч ворогу… в першу чергу ворогу, який ховається всередині тебе.

Перемога кується прямо зараз. Перемога кується тобою. Ми не маємо морального права один одного підвести.

Слава Україні!»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *