ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині хотіли перереєструвати авто з деокупованої Сумщини. Можливо, власники загинули

Андрій Котенський

|

У сервісному центрі МВС у селі Зимна Вода під час перереєстрації автомобіля Renault Megane виявили підроблені документи на авто. Не виключено, що автівку було викрадено під час окупації Сумщини, а її власники досі не заявили про втрату, бо могли загинути від рук рашистів, або втекти від війни за кордон.

За даними відомства, 22 лютого до сервісного центру МВС у селі Зимна Вода звернувся громадянин для перереєстрації автомобіля Renault Megane 2004 року виготовлення. Автомобіль він придбав «по дорученню» у Львівській області декілька місяців тому і лише зараз звернувся до сервісного центру МВС.

Під час перевірки документів адміністратор з’ясував, що свідоцтво про реєстрацію має ознаки підробки та належить іншому автомобілю, який був перереєстрований у Сумській області.

«Реєстраційні дії було припинено, а всі матеріали справи передано до поліції”, – повідомили у МВС Львівщини.

У відомстві радять, щоб придбання транспортного засобу не обернулось проблемами, не використовувати довіреність, як варіант отримання авто у власність. Фактично власник залишається старий, а довірливий покупець може отримати проблеми.

За даними Zaxid.net, свідоцтво про реєстрацію авто, яке надав водій Renault Megan, за номером належить автомобілю Subaru, котрий було перереєстровано у квітні 2022 року на Сумщині. При цьому, сам Renault Megane, за висновками експертизи, не має ознак внесення змін в номер кузова чи двигуна. Він зареєстрований в Україні та не перебуває в розшуку, остання перереєстрація цього авто відбулася в лютому 2022 року.

Через виявлену підробку техпаспорта реєстраційні дії було припинено, а всі матеріали справи передано до поліції. За однією з версій поліції, Renault Megane міг бути викрадений під час окупації на Сумщині, тому для його перепродажу ділки виготовили підроблений техпаспорт. Справжні власники цього авто загинули під час окупації або ж виїхали за кордон та більше не шукають своє майно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *