ОСТАННІ НОВИНИ

«Ашан» каже, що не допомагав російській армії

Наталя Дуляба

|

Французька мережа супермаркетів «Ашан» запевняє, що не постачала товари російським військовим. Про це йдеться у заяві компанії, опублікованій на сайті Auchan Retail.

«Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені у звіті-розслідуванні, та їхню інтерпретацію. Auchan Retail надзвичайно здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування», – вказано у позиції компанії.

В «Ашані» наполягають на тому, що російські магазини мережі надають допомогу лише цивільному населенню і не проводили благодійні збори для армії РФ.

В компанії додають, що у березні 2022 року мерія Санкт-Петербурга зробила замовлення на «збір допомоги для населення», а в переліку потреб не було товарів, які могли бути б призначені для військових.

«Ашан» також запевняє, що не розміщував у своїх російських супермаркетах «пункти збору гуманітарної допомоги для Донбасу».

Нагадаємо, напередодні The Insider, Le Monde і Bellingcat оприлюднили спільне розслідування. У ньому йдеться про те, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська філія французького «Ашану» постачала товари російським військовим на окуповані українські території під прикриттям гуманітарної допомоги для цивільних. Також журналісти кажуть, що мережа допомагала мобілізовувати своїх працівників.

На це розслідування відреагувала українська мережа «Ашанів» і заявила, що «шокована» оприлюдненою інформацією, тож звернулась до головного офісу у Франції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *