ОСТАННІ НОВИНИ

Словаччина блокує ремонт пошкоджених в Україні німецьких гаубиць, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Словаччина тижнями затримувала на кордоні пошкоджені на війні в Україні німецькі гаубиці, які там мали ремонтувати. Про це пише німецька редакція Business Insider.

Так, у грудні компанія Kraus-Maffei Wegmann (KMW) від імені Збройних сил Німеччини відкрила ремонтний центр для пошкоджених на війні гаубиць та іншого німецького озброєння поблизу зі словацьким містом Міхаловце на кордоні з Україною.

«Західна зброя , яка була поставлена ​​протягом останніх кількох тижнів і місяців, тепер стає ще більш важливою для оборони. Зокрема німецькі протитанкові гаубиці, зенітні танки «Gepard» і ракетні установки «Mars». Але зараз у гарячій фазі війни виникли нові серйозні проблеми зі зброєю», – йдеться у повідомленні.

За даними урядових джерел у Берліні, Словаччина тижнями не пропускала через кордон пошкоджену техніку, посилаючись на відкриті юридичні питання, включаючи імпортне мито.

«Перед словацьким кордоном чекають транспортні засоби з близько 15 зламаними самохідними гаубицями, тоді як важка артилерія з українського боку надзвичайно важлива для оборони», – зазначили у редакції.

Міноборони Німеччини намагалося транспортувати пошкоджену зброю до ремонтного центру через сусідні країни ЄС, однак на це йде забагато часу.

«Не зовсім зрозуміло, чому Словаччина реагує так, незважаючи на відповідну урядову угоду. Німецька сторона визнає, що через швидкість укладення угоди наприкінці минулого року залишилися поза увагою деякі юридичні моменти щодо ремонтного центру. З іншого боку, у Словаччині мають відбутися нові вибори після того, як у грудні уряд було повалено через вотум недовіри. Відтоді виникла урядова криза та нечіткі відносини влади. Ліва опозиція вважається більш проросійською», – додали у Business Insider.

Нагадаємо, раніше Національна рада Словацької Республіки вкотре засудила російську агресію в Україні та висловила підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України та визнала російський режим терористичним, а РФ – спонсором тероризму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Carsten Hoffmann

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *