ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували 6-річного хлопчика з пухлиною, який важив лише 15 кг

Анастасія Диняк

|

У Львові лікують хлопчика з Херсонщини з важкою формою раку, який пережив окупацію. У 6 років він важив усього 15 кілограмів. Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Максимкові – лише шість, та йому доводиться боротися з пухлиною грудної порожнини, яка розповсюдилася по всьому організму дитини.

Два роки тому хлопчик поскаржився на біль у животі та почав блювати. Рідні Максима відразу звернулися по допомогу до лікарів у Новій Каховці та Херсоні. У дитини діагностували нейробластому середостіння. Така пухлина – одна з найпоширеніших і найагресивніших серед тих, які трапляються в дітей віком до 5 років.

Тривале лікування, кілька курсів хіміотерапії, а далі – окупація. Стара Каховка, де мешкає сім’я, та Херсон, де лікувався хлопчик, окупували ворожі війська.

«Боротися з хворобою стало ще важче, бо на шляху дитини до одужання стали постійні обстріли, відсутність електроенергії та брак ліків. На той момент Максим отримував суху хіміотерапію», – йдеться у повідомленні.

Раптово дитині погіршало. В умовах окупації забезпечити належне лікування  хлопчику було майже неможливо. Тому лікарі вирішують транспортувати Максима до Львова – до Лікарні Святого Миколая.

Туди хлопчик потрапив місяць тому у дуже важкому стані та важив лише 15 кілограмів. Максим був повністю паралізований нижче грудної клітки. Крім того, в нього розвинулася двобічна пневмонія та почалася кровотеча. Метастази поширилися по всьому організму дитини: в голові та кістках. Уразили й кістковий мозок.

Вже за кілька днів спеціалісти з відділення анестезіології та інтенсивної терапії й відділення онкології, гематології та імунології стабілізували стан хлопчика. Вони переливали дитині необхідні препарати крові та давали протигрибкові антибіотики, аби вилікувати пневмонію.

Максимко отримав два курси хіміотерапії, попереду – ще 4. А пізніше – трансплантація кісткового мозку. Дитина вже набрала вагу, почала відчувати ноги та рухати ними.

У медоб’єднанні зазначили, що щорічно в Україні онкозахворювання виявляють в однієї тисячі діток. Чарівної пігулки, яка могла б попередити ці хвороби, на жаль, не існує. Саме тому важливо вчасно обстежувати діток у спеціалістів.

Записатися на консультацію до дитячих онкогематологів можна за телефоном: 0 800 333 003.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *