ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти вдарили по багатоповерхівці у Покровську, є жертви. Оновлено

Наталя Дуляба

|

У середу вранці, 15 лютого, російські окупанти обстріляли багатоповерхівку у Покровську. Зі зруйнованого будинку рятують людей. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Вранці рашисти завдали удару по мікрорайону «Сонячний» у Покровську і пошкодили житлову багатоповерхівку. Станом на 11:40 год. було відомо про 10 поранених, однак згодом Павло Кириленко повідомив, що їхня кількість зросла до 12 осіб.

Рятувально-пошукова операція триває, під завалами можуть бути ще мінімум двоє людей. У самому будинку зруйновані верхні поверхи.

Згодом у Нацполіції додали, що внаслідок обстрілу багатоповерхівки загинула одна людина.

За даними Кириленка, станом на 21:34 год. рятувальна операція завершилася. унаслідок удару загинули троє мешканців будинку.

Окрім того, 11 людей отримали поранення. Одна особа у тяжкому стані, вона перебуває у лікарні в одній із сусідніх областей.

Як уточнили в Офісі генпрокурора, одного з 12 поранених із надважкими травмами евакуювали санавіацією до Дніпра. Там чоловіку надають необхідну медичну допомогу.

За попередніми даними, окупанти били по Покровську зі систем залпового вогню «Смерч». Цю інформацію згодом підтвердили й правоохоронці.

У Покровську розгорнули оперативний штаб допомоги постраждалим.

«Мешканці, чиї квартири зазнали руйнувань внаслідок обстрілу, будуть забезпечені тимчасовим житлом, одягом, харчуванням та усім необхідним. Крім того, надається психологічна та медична допомога усім, хто цього потребує», – запевнив Павло Кириленко.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ). Наразі тривають першочергові слідчі дії і рятувальна операція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Павло Кириленко, Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *