ОСТАННІ НОВИНИ

Сійярто розповів, як говорив у Мінську про «мир» і співпрацю

Ольга Денисяка

|

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після візиту до Мінська повідомив, що Угорщина й Білорусь домовилися розвивати економічну співпрацю, та що він закликав до «якнайшвидшого досягнення миру». Про це повідомляє 444.hu, пише Європейська правда.

«На щастя, ще є сфери, які не обмежені санкціями проти Білорусі, і ми сьогодні домовилися розвивати нашу співпрацю… Зокрема, це сільське господарство і харчова промисловість, де вже є значний угорський експорт, а також фармацевтична промисловість – у наших компаній купують медикаменти на 60 млн доларів. Також для багатьох важливо, що ми сьогодні обмінялися транспортними дозволами, щоби зняти перешкоди для транспортних компаній з Білорусі та Угорщини, які доставляють товари між нашими країнами», – заявив Петер Сійярто на своїй сторінці у Facebook.

На брифінгу після зустрічей він також закликав до припинення вогню і переговорів між Росією і Україною.

«Зараз немає нічого важливішого, ніж порятунок людських життів… Під час нашої зустрічі у Мінську я кілька разів підкреслив, що ми, угорці, на боці миру», – зазначив Петер Сійярто, додавши, що просив білоруського колегу «зробити усе задля досягнення миру і проти продовження війни».

Білоруське державне агентство БЕЛТА повідомляє, що під час візиту Угорщина і Білорусь підписали угоду про співпрацю на 2023 рік, у якій йдеться і про економічну співпрацю, заходи для стимулювання освітніх і культурних обмінів, а навесні планується засідання міжурядової комісії з торгово-економічної співпраці.

Глава МЗС Білорусі Сєргєй Алєйник повідомив, що обговорювали також «сприяння міжпарламентському діалогу».

Він також заявив, що візит Петера Сійярто «стане сигналом для європейських партнерів щодо продовження діалогу з Білоруссю».

Нагадаємо, перед візитом Сійярто сказав, що передчуває критику багатьох західних колег через його рішення їхати до Мінська, але вважає його правильним через необхідність підтримувати якісь канали комунікації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *