ОСТАННІ НОВИНИ

Російські ракети перетнули кордон Румунії і Молдови, – Залужний

Наталя Дуляба

|

Під час масованої атаки по Україні у п’ятницю, 10 лютого, російські крилаті ракети «Калібр» перетнули повітряний кордон Молдови, а також Румунії, яка є членом НАТО. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Так, о 10:18 год. дві російські крилаті ракети «Калібр», запущені з акваторії Чорного моря, здійснили перетин державного кордону України з Республікою Молдова.

«Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії, після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав», – наголосив Валерій Залужний.

Зі свого боку речник Повітряних Сил Юрій Ігнат у коментарі Українській правді наголосив, що українські військові мали змогу збити ці ворожі ракети, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому не зробили цього відразу.

Оновлено о 13:05 год: У Міноборони Румунії вже заявили, що не підтверджують інформацію про політ російської ракети у повітряному просторі країни.

Тим часом у Міністерстві оборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору держави о 10:18 год. Ракета пролетіла над селом Мокра (у Рибницькому районі, Придністров’я), а потім – над Косауцами (у Сорокському районі). Після цього інциденту посла РФ у Молдові викликали до МЗС.

Зауважимо, що за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські ракети щонайменше кілька разів залітали у повітряний простір Молдови. На територію країни також тричі падали уламки, такі випадки фіксували під час масованих обстрілів України 31 жовтня і 5 грудня 2022 року, 14 січня 2023 року.

Натомість повітряний простір Румунії, яка є членом НАТО, ракети РФ досі не порушували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *