ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці провели обшуки у екснардепа: вилучили понад 23 млн грн

Анастасія Диняк

|

СБУ і ДБР провели обшуки на об’єктах колишнього нардепа і російського олігарха, які можуть бути причетні до мільярдних корупційних схем в Україні. Правоохоронці вилучили близько 23 млн грн готівки. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, співробітники СБУ і ДБР провели серію обшуків у рамках кримінального провадження про зловживання службовим становищем посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України».

За матеріалами слідчих, посадовці ПрАТ «НАК «Надра України» спільно з низкою комерційних структур призвели до втрати Україною права на Сахалінське нафто-газове родовище у Харківській області.

Водночас з держбюджету на розробку даного родовища було витрачено понад 1 млрд грн. За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

Слідчі дії відбувалися за місцями проживання фігурантів та в офісних приміщеннях відповідних компаній, кінцевими бенефіціарами яких є російський олігарх та народний депутат України VIII скликання.

За результатами обшуків виявлено та вилучено:

  • чорнові записи та документацію, які підтверджують незаконні операції підконтрольних їм комерційних структур;
  • засоби зв’язку та комп’ютерну техніку;
  • близько 300 тис. доларів США, 250 тис. євро та 1,5 млн грн готівкою.

Наразі у рамках кримінального провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) тривають комплексні слідчо-оперативні заходи для встановлення усіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *