ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині депутат та експравоохоронець співпрацював з ФСБ РФ

Анастасія Диняк

|

Депутат Херсонської облради від забороненої партії «Блок Володимира Сальдо» та колишній правоохоронець під час окупації області співпрацював з російськими спецслужбами. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Так, за даними слідства, депутат облради раніше служив у правоохоронних органах. За інформацією СБУ, підозрюваним виявився ексначальник Управління МВС у Херсонській області, який у 2014 році звільнився з лав правоохоронних органів у званні генерал-майор міліції.

Після початку повномасштабного вторгнення він потрапив у поле зору кадрового співробітника 3 відділу 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Сергія Сініцина з позивним «Сабір».

У березні 2022 року у тимчасово окупованому Херсоні у Сініцина відбулась зустріч з експравоохоронцем для залучення його до діяльності проти основ національної безпеки.

За вказівкою «Сабіра» він мав підшукувати «однодумців» для формування так званого «силового блоку» окупаційних органів та його використання під час придушення руху опору в регіоні. Він особисто контактував як з колишніми правоохоронцями, так і з діючими, схиляючи їх до співпраці.

Депутату інкримінують вчинення пособницьких дій з метою зміни меж території та держкордону України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України). Йому загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі він переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Криму. Однак, Служба безпеки знає про його місце перебування і проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *