ОСТАННІ НОВИНИ

На Червоноградщині троє дітей знайшли новий дім

Катерина Трачук

|

У Червоноградському районі трьох дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштували на спільне проживання та виховання в дитячий будинок сімейного типу. Діти віком 7, 11 та 12 років, є рідними братами та сестрою. Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Цей будинок сімейного типу функціонує на території Радехівської територіальної громади, його відкрили у 2018 році.

«Відтепер в родині проживатиме 8 дітей. Для повного і гармонійного розвитку дитина має зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння – це визначено Конвенцією ООН про права дитини», – зазначив  начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

За даними служби у справах дітей ЛОВА, загалом в області функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 270 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 73 прийомні сім’ї, в яких виховується 134 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Довідка:

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, і бере на виховання та спільне проживання не менше п’яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *