ОСТАННІ НОВИНИ

РФ просунулась під Вугледаром, - британська розвідка

Ольга Денисяка

|

Впродовж останні кількох днів російські війська розпочали скоординовану атаку в районі міст Павлівка та Вугледар. Британська розвідка запевняє, що вони не мають сил для прориву. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що ці населені пункти розташовані за 50 кілометрів на південний захід від міста Донецьк, і росія вже використовувала 155 бригаду морської піхоти для штурму цього району у 2022 році.

Елементи 155-ї бригади знову задіяні зараз у складі сил чисельністю не менше бригади. Бригада, ймовірно, просунулася на кілька сотень метрів за невелику річку Кашлагач, яка позначала лінію фронту протягом кількох місяців.

«російське командування, ймовірно, має на меті розробити новий напрям наступу на підконтрольну Україні Донецьку область і відвернути українські сили від  Бахмутського напрямку. Існує ймовірність того, що росія продовжить досягати локальних успіхів у цьому напрямі. Однак малоймовірно, що росія має достатньо військ у цьому районі, щоб досягти значного прориву», – повідомила розвідка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *