ОСТАННІ НОВИНИ

На Бахмутському напрямку депутат від ОПЗЖ працював на розвідку РФ

Анастасія Диняк

|

На Донеччині затримали депутата від ОПЗЖ, який працював на російську розвідку, зокрема передавав ворогу дані про розміщення український військових. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Так, зловмисником виявився депутат Сіверської міської ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ». За даними слідства, депутат був завербований представником російської воєнної розвідки через один з прокремлівських Телеграм-каналів.

З жовтня 2022 року він збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району, зокрема у Сіверську. А також передавав координати місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по українських містах. Після ворожих обстрілів агент фіксував їхніх наслідки та готував «звіти» для коригування повторних ударів.

За даними Офісу Генпрокурора, за свою «роботу» чоловік отримав «винагороду» у сумі близько шести тисяч гривень.

Для комунікації між собою використовували анонімні месенджери. Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергової передачі агресору закритих відомостей.

Депутату повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *