ОСТАННІ НОВИНИ

Ексслідчого ГПУ Суса засудили до 9 років колонії

Ольга Денисяка

|

Вищий антикорупційний суд засудив колишнього заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитра Суса до 9 років позбавлення волі. Про це повідомив у Facebook Євген Шевченко.


«Вищий антикорупційний суд виніс обвинувальний вирок з конфіскацією всього майна і наступні 9 років свого жалюгідного життя екс-прокурор проведе у буцегарні», – йдеться в повідомленні.

Як пише Українська правда, ексслідчого ГПУ засудили за заволодіння майном. Також Суса позбавили класного чину – старший радник юстиції. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС. Суса було відсторонено через конфлікт із Національним антикорупційним бюро.

За генпрокурорства Юрія Луценка влітку 2016-го року Сус опинився в епіцентрі гучного скандалу – між ГПУ та НАБУ. У розпал конфлікту слідчо-оперативна група на чолі з ним приходила з обшуками до НАБУ, а стеження за самим слідчим призвело до фізичного зіткнення між працівниками двох силових структур.

Однак восени 2016 року виявилося, що його автомобіль Audi Q7 записано на 85-річну бабусю. Ця історія стала першим формальним приводом для переведення Суса на іншу посаду з подальшим звільненням з ГПУ.

Навесні 2017 року співробітники НАБУ затримали його в аеропорту Бориспіль за підозрою в заволодінні чужим майном у великих розмірах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *