ОСТАННІ НОВИНИ

Джонсон каже, що путін погрожував йому ракетним ударом

Ольга Денисяка

|

Напередодні вторгнення Росії в Україну президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови погрожував ракетним ударом прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону. Про це повідомляє Українська правда.

«У якийсь момент він (Путін – ред.) ніби пригрозив мені і сказав: “Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину”, або щось у цьому дусі», – заявив Борис Джонсон.

Видання повідомляє, що телефонна розмова відбулася в лютому 2022 року, а коментар Путіна прозвучав після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

«Я думаю, що, судячи з його (Путіна, – ред.) дуже спокійного тону, з тієї відстороненості, яка в нього була, він просто підігравав моїм спробам схилити його до перемовин»,  – розповів експрем’єр Британії.

Під час розмови Джонсон також намагався донести до Путіна, що Україна «найближчим часом» не вступить до НАТО, та попереджав його, що будь-яке вторгнення означатиме «більше, а не менше НАТО» біля кордонів РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *