ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС взяв під варту мера Рені за хабарництво

Андрій Котенський

|

Вищий антикорупційний суду обрав запобіжний захід міському голові Рені Ігорю Плеховому за одержання неправомірної вигоди, а також взяв під варту місцевого депутата, повідомляє пресслужба Слідчої антикорупційної прокуратури.

За рішенням суду до мера застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,342 млн грн. Водночас депутату обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення майже 1,879 млн грн.

В разі внесення застави підозрювані зобов’язані: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із міста проживання без дозволу; повідомити в разі зміни свого місяця проживання та роботи, утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного органу паспорти для виїзду за кордон.

За даними слідства, депутат ради, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. США від громадянина за забезпечення передачі йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тисяч доларів США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *