ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові почали встановлювати дитячі протези

Ольга Денисяка

|

Національний реабілітаційний центр «Незламні» у Львові запустив напрямок дитячого протезування. Перший протез встановлюють 13-річному Дмитру, синові захисника.  Про це повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«Центр “Незламні” запустив напрямок дитячого протезування. Перший протез встановлюємо синові Захисника. Він втратив руку, коли допомагав мамі по господарству», – йдеться в повідомленні.

Дмитрові – 13 років. Він родом з Одещини. Після того, як батько пішов воювати, саме син став опорою для матері. Завжди допомагав їй по господарству, яке у них чималеньке. 

Одного дня, коли подрібнював їжу для худоби, Дмитро дуже близько підніс праву руку до січкарні. Край куртки зачепився за лезо. Руку дитина втратила в одну мить. 

Нині протезисти Центру «Незламні» виготовляють для Дмитра міоелектричний протез. Керувати ним хлопець зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів його руки. Хлопець вже спробував вперше, майже за рік, зігнути й розігнути праву руку і навіть взяти ручку. У його очах справжнє щастя! 

«Це лише проміжна примірка протеза. Далі до нього допасують кисть та закріплять усі датчики. Протез Дмитра – одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії “Ottobock”. Завдяки Мальтійська служба допомоги наш Центр має мобільну майстерню та комплектуючі до протезів», – зазначили медики.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *