ОСТАННІ НОВИНИ

Городи на Сихові забудують житлом

Наталя Дуляба

|

Біля готелю «Соната» на Сихові збудують новий житловий комплекс. Відповідне рішення 26 січня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

ТзОВ «Вест Бойз» отримало містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Морозній, що на Сихові.

Йдеться про територію біля готелю «Соната», відразу поруч пролягає залізнична колія. Майбутню багатоповерхівку зводитимуть по сусідству із будинком №8 на вул. Морозній на земельній ділянці площею 0,26 га, яка входить у зона багатоповерхової житлової забудови. На ній немає жодних будівель, місцеві мешканці роками обробляли її і садили тут городину.

Примітно, що землю на вул. Морозній «Вест Бойз» отримала у 2021 році від Львівської міськради в обмін на чотири ділянки на вул. Малоголосківській. Вочевидь там теж збирались зводити житло, проте через соціальну напругу у мікрорайоні Під Голоско, пов’язану з масштабною забудовою і браком інфраструктури, мерія уклала з компанією угоду про обмін.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, майбутній житловий комплекс матиме від 7 до 10 поверхів, він розрахований на 76 квартир, а підземний паркінг – на 77 місць. Також облаштують й наземну гостьову парковку.

Зазначимо, що питання цього будівництва виконавчий комітет вже кілька разів переносив через зауваження, які лунали від мешканців довколишніх будинків. Вони виступили проти того, аби заїзд до нового ЖК пролягав їхніми дворами, тому забудовник таки погодився власним коштом прокласти дорогу вздовж залізничної колії.

На засіданні 26 січня представник фірми-забудовника підтвердив ці наміри і повідомив, що передав у мерію відповідний гарантійний лист.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 35%, а також встановив, що висота будівель не повинна перевищувати 34,8 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Вест Бойз» – будівельна фірма, створена у 2020 році. Її засновницею і керівницею є уродженка Стрия Наталія Кухтій.

ТзОВ «Вест Бойз» входить у групу компаній родини Продивусів. Степан Продивус володіє готелем «Львів», є віцепрезидентом Львівської обласної федерації боксу, а також має ще низку будівельних компаній, зокрема «Будресурс», де співвласником є депутат Львівської міськради від «ЄС» Остап Доскіч.

Крім того, «Вест Бойз» входить і в групу бізнесмена Назара Симанича, який разом із сином Степана Продивуса Богданом є співвласниками ТОВ «Плюс Інвест Девелопмент», що зводить житлові комплекси на вул. Малоголосківській.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *