ОСТАННІ НОВИНИ

Полоненого росіянина підозрюють у катуванні цивільних в Ірпені

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці повідомили про підозру російському військовому, а також його командиру, у катуванні та імітуванні розстрілів мирних мешканців Ірпеня на Київщині. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, за даними правоохоронців, у березні 2022 року під час окупації Київщини російський військовий, який займав посаду стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії військової частини 32515, разом із командиром його відділення та іншими військовослужбовцями РФ окупували Ірпінь.

Згодом окупанти розгорнули штаб в одному з приватних будинків, пограбували його та сусідські помешкання.

За даними Нацполіції, в одному з будинків росіяни під дулами автоматів наказали двом місцевим мешканцям роздягнутися, а потім били і допитували їх. В подальшому один із військовослужбовців приставив пістолет до голови потерпілого та здійснив декілька пострілів поряд з його вухом, імітуючи розстріл.

Далі окупанти вивели людей на вулицю, де продовжили бити та імітували розстріл одного з потерпілих з автоматної черги. А потім заборонили їм виходити з дому – тож люди не могли дістати навіть їжу та воду. Постраждалим надали допомогу українські військові близько тижня потому.

Росіяни після деокупації Київщини передислокувалися в інші регіони. А у вересні 2022 року, під час бойових дій на Херсонському напрямку, одного з винуватців взяли у полон.

Двом російським солдатам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Один окупант отримав підозру у стінах СІЗО. Місце знаходження іншого наразі встановлюється.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *