ОСТАННІ НОВИНИ

Дефіцит в енергосистемі зростає через похолодання, – «Укренерго»

Ольга Денисяка

|

Споживання електроенергії збільшується через похолодання. Відповідно збільшується і дефіцит потужності. Про це йдеться у Facebook «Укренерго».

Енергетики нагадують, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

До всіх обленерго довели ліміти споживання, які діють упродовж доби.  

У Львівобленерго повідомили, що у середу (25 січня) НЕК «Укренерго» встановлений ліміт споживання на рівні менше 50% від загальних потреб Львівщини, у зв’язку з цим у Львові та області діятиме графік відключень.  

Нагадуємо, енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Також зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *