ОСТАННІ НОВИНИ

«Рамштайн»: Зеленський закликав партнерів надати Україні винищувачі F-16

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників Контактної групи з питань оборони України з закликом прискорити надання Україні озброєння, а також попросив передати винищувачі F-16. Про це пише Українська правда.

Так, за словами Зеленського наразі час є зброєю Росії, тому партнери України мають поспішати, що змінити це.

«Я можу сотні разів подякувати вам, і це буде абсолютно справедливо і чесно, враховуючи все, що ми вже зробили. Але сотні подяк – це не сотні танків. Ми всі можемо говорити тисячі слів, але я не можу замінити словами гармати, які потрібні проти російської артилерії, або зенітні ракети, які потрібні для захисту людей від російських авіаударів… Ми маємо поспішати. Час має стати нашою спільною зброєю», – сказав він.

Зеленський завершив свою промову на конференції закликом до наступного зібрання в Рамштайні надати ракети більшої дальності і винищувачі F-16.

«У ваших силах гарантувати артилерію та авіацію, які знищать терор. У ваших силах забезпечити перемогу», – заявив Зеленський.

Водночас, за даними NLTimes, уряд Нідерландів розгляне можливість постачання Україні цих винищувачів. Міністр закордонних справ Вопке Хьокстра також заявив, що «немає табу» щодо поставки стандартного озброєння і Нідерланди надають його на запит України.

Зазначимо, 20 січня проходить восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України, яка розпочалася на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині. Участь у засіданні беруть очільники оборонних відомств 50 країн.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Олексій Резніков розповів, яке озброєння є пріоритетним для України від західних союзників за результатами проведення міжнародної зустрічі.

Також раніше міністерка оборони Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди не відкидають можливості оплатити танки Leopard 2, які мають бути відправлені в Україну в межах коаліції європейських країн і союзників НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *