ОСТАННІ НОВИНИ

Я регулярно передаю Папі списки полонених, – глава УГКЦ

Ольга Денисяка

|

Римо-католицька церква задіює всі можливі дипломатичні канали щодо звільнення полонених, глава УГКЦ Святослав Шевчук щонайменше раз на місяць передає особисто Папі Франциску їхні списки. Про це глава УГКЦ Святослав Шевчук повідомив у інтерв’ю Українській правді.

«Справді Папа дуже інтенсивно задіяний у всіх можливих каналах для того, щоб звільняти українських полонених. Я особисто щонайменше раз на місяць подаю список документів на тих, хто є військовополоненим», – заявив глава УГКЦ.

За його словами, він одразу передає списки полонених, які йому подають громади, у руки Папи.

«Навіть під час останньої зустрічі я передав чергову папку з документами. І знаю, що справи рухаються» , – сказав Святослав Шевчук

При цьому Шевчук вказав на складності взаємодії з росіянами, оскільки вони зневажають дипломатію.

«Тому наскільки ефективною на сьогодні є взагалі дипломатична дорога для будь-якого врегулювання цього протистояння, складно відповісти. Але те, що справді з боку апостольської столиці всі можливі зусилля робляться, я можу за це посвідчити особисто» , – підкреслив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *