ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян закликають здавати кров для поранених військових

Наталя Дуляба

|

До Львова на лікування везуть поранених захисників, в тому числі зі Соледара й Бахмута. Всіх небайдужих просять стати донорами крові. Про це повідомила депутатка Львівської міськради Вікторія Христенко на своїй сторінці у Facebook.

Медики потребують запасів крові для лікування поранених військових, яких привозять до Львова з фронту. Тому всіх небайдужих просять стати донором. Забір крові проводять в обласному центрі служби крові, що на вул. Пекарській, 65-Б.

Зі собою слід мати паспорт або посвідчення водія.

Зауважимо, що донором крові може бути кожна здорова віком від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань і хронічних захворювань, важить більше 60 кг.

За 24 години перед процедурою рекомендують не вживати алкоголю, за 12 годин – не їсти смаженого, молочного та бананів. Перед здачею крові можна випити теплого чаю з печивом

Медики кажуть, що здавати кров безпечно і навіть корисно, адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Детальніше про те, як підготуватися до здачі крові, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *