ОСТАННІ НОВИНИ

Викрито агента ФСБ, що готував диверсії на заході України

Андрій Котенський

|

Служба безпеки встановила зрадника та отримала установчі дані на ще одного кадрового офіцера російських спецслужб, який бере активну участь у війні проти України та готував диверсії на заході України, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними СБУ, шпигун збирав інформацію про дислокацію і переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ і Нацгвардії, зокрема, окремого полку спеціального призначення «Азов».

Також він «полював» за даними про діючих та колишніх співробітників СБУ, її штатних і позаштатних працівників та агентів. Крім того – вивідував особливості форм та методів роботи української спецслужби.

Кадровий співробітник управління ФСБ РФ у Красноярському краї, вербував громадян України переважно у соцмережах.

«Слідством встановлено, що у 2017 році зловмисник завербував киянина і після декількох завдань «законсервував» його до 2022 року. Після початку повномасштабного вторгнення агент отримав від ФСБ завдання прибути до Чернівецької області. Там він намагався виявити транспортні канали постачання озброєння для України та місця розташування резервуарів з пальним», – йдеться у повідомленні.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки серії вибухів на об’єктах залізниці та логістичних складах.

Контррозвідка запобігла цьому і в результаті багатоетапної спецоперації затримала ворожого диверсанта в Чернівцях.

«Зрадника – громадянина України вже засуджено до 16 років тюрми. В ході слідчо оперативної роботи він «здав» свого куратора з ФСБ. За матеріалами СБУ йому оголошено про підозру у шпигунстві», – повідомляє СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *