ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО та ЄС підписали декларацію про посилення співпраці

Анастасія Диняк

|

НАТО та Європейський Союз підписали декларацію, яка, зокрема, зміцнить підтримку України. Про це пише Army Inform.

Так, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підписали спільну декларацію про співпрацю.

Зокрема, організації планують посилити підтримку України.

«Це важливіше ніж будь-коли. Майже рік тому 24 лютого РФ хотіла захопити Україну за кілька днів і розділити нас. План провалився, російські війська були відкинуті відважними ЗСУ. НАТО та ЄС об’єдналися на підтримку України. Ми повинні продовжувати зміцнювати партнерство між НАТО та Європейським Союзом і далі зміцнювати нашу підтримку України», — зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У декларації йдеться про наміри обох сторін зміцнювати співпрацю. Документ визначає НАТО основою колективної оборони та безпеки союзників, а також відзначає важливу роль зміцнення європейської оборони як доповнення до спільної безпеки всіх країн Альянсу.

Урсула фон дер Ляєн додала, що Європа і надалі солідарна у підтримці українського народу, а також виступає проти російської імперської війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *