ОСТАННІ НОВИНИ

Коли і де у Львові можна буде здати новорічні ялинки

Катерина Трачук 

|

Львів’ян закликають не викидати різдвяні дерева у сміттєві контейнери, а здавати їх на переробку. Зробити це можна буде на семи централізованих пунктах збору ялинок у визначені дати, або самостійно завезти на компостувальну станцію. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив начальник відділу комунікації і просвітництва управління з питань поводження з відходами Роман Яцикович.

За словами Роман Яциковича, ялинки не варто викидати до контейнерів.

«Ялинки – це великогабаритні відходи, тому закликаємо мешканців не викидати ялинки до контейнерних майданчиків, адже під час забору відходів вони можуть стати причиною псування техніки. Тому їх краще правильно утилізувати», – наголосив він.

Коли і де можна здавати ялинки

Як розповів керівник управління з питань поводження з відходами, цьогоріч сім пунктів збору ялинок розпочнуть роботу 21 січня. Вони працюватимуть п’ять днів: 21-22 січня, 25 січня, та 28-29 січня за такими адресами:

  • просп. Чорновола, 1 (біля контейнерних майданчиків);
  • вул. Замарстинівська, 167а;
  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);
  • вул. Виговського, 34 (біля Залізничної районної адміністрації);
  • вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);
  • просп. Чорновола, 45 (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);
  • вул. Хоткевича – вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

Окрім того самостійно хвойні дерева можна привезти на станцію компостування (вул. Пластова, 13), а також у ЛКП «Зелений Львів» (вул. Замарстинівська, 167а), де дерева приймають з понеділка до п’ятниці із 8:00 до 17:00 год.

Де залишити ялинку львів’янам, якщо пунктів збору немає поблизу

За словами начальниці відділу організації роздільного збору харчових відходів ЛКП «Зелене місто» Наталії Сеник, якщо містяни не мешкають поблизу вищезазначених локацій збору, вони все ж можуть лишати ялинки біля своїх сміттєвих контейнерів 21-22, 25 та 28-29 січня, звідки їх також відвезуть на утилізацію.

Важливо прослідкувати, щоб на ялинках не лишилося новорічних прикрас, вони ускладнюють переробку. На компостувальній станції їх переробляють на компост разом з іншими органічними відходами – харчовими продуктами, гіллям, листям тощо.

«Компост, виготовлений з додаванням ялинок, має гарний запах хвої. Його часто купують приватні садиби. Також його використовують при озелененні міста, висадці дерев і кущів у Львові», – розповіла Наталя Сеник.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *