ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ знищили 200 рашистів поблизу Каховки, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 311 добу війни російські окупанти продовжують наступати на Лиманському та Бахмутському напрямках і намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському. ЗСУ відбили 15 ворожих атак на Донбасі і успішно вдарили по ворогу у Херсонській і Запорізькій областях. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 31 грудня.

Протягом минулої доби ворог завдав 5 ракетних та 29 авіаційних ударів. 26 авіаударів прийшлися по цивільній інфраструктурі. Зокрема, окупанти застосували 10 дронів Shakhed-136, усіх їх збили українські захисники. Також агресор здійснив 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і мирні населені пункти.

Існує небезпека продовження авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

За минулу добу ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Білогорівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка і Мар’їнка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається стабільною, формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Орликівка, Семенівка, Залізний Міст, Буда-Вороб’ївська Чернігівської області; Ходине, Атинське, Запсілля, Велика Рибиця, Покровка, Рясне, Попівка на Сумщині, а також Глибоке, Мороховець, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Нестерне, Вільхуватка, Чугунівка і Зарубинка Харківської області.

На Куп’янському напрямку обстріляно райони населених пунктів Кам’янка, Новомлинськ, Дворічна, Вільшана, Куп’янськ, Орлянка, Курилівка, Котлярівка і Табаївка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка, що на Луганщині.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив окупантів потрапили Площанка, Невське і Діброва Луганської області, а також Червонопопівка, Ямполівка і Торське на Донеччині.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснили обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Ягідне, Бахмут, Костянтинівка, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка, Дружба, Залізне, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали Веселе, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Велику Новосілку і Времівку Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогонь російських загарбників зафіксовано в районах населених пунктів Темирівка, Полтавка, Гуляйполе, Дорожнянка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське і Степногірськ на Запоріжжі та Нікополь і Приміське Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку агресор продовжує мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура Качкарівки, Наддніпрянського, Антонівки та Херсона.

«За наявною інформацією, у військових комісаріатах на тимчасово окупованій території АР Крим сформовано списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року», – кажуть у Генштабі.

Підтверджено вогневе ураження окупантів 29 грудня в районі населеного пункту Федорівка Херсонської області, що біля Каховки. Тут ЗСУ ліквідували близько 200 загарбників, інформація щодо поранених уточнюється.

Окрім того, поблизу Пологів та Великої Білозерки Запорізької області втрати ворога склали 115 військовослужбовців пораненими, знищено п’ять одиниць військової техніки різного типу, зенітний ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження противника, а також три – по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Збито ворожий розвідувальний безпілотник типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони зі свого боку уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, 5 складів боєприпасів, а також дві радіолокаційні станції загарбників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *