ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зросла кількість госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом

Ольга Денисяка

|

Впродовж останнього тижня Міністерство охорони здоров’я зафіксувало зростання кількості госпіталізацій з коронавірусом. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін. 

За словами Кузіна, COVID-19 є найбільшим інфекційним викликом в Україні разом із грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями.

«Продовжуємо реєструвати випадки коронавірусу, також є летальні випадки. Протягом останнього тижня ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізацій, в середньому на 14%, ніж було раніше. За цей тиждень госпіталізували  майже 3 тисячі пацієнтів», – розповів Кузін.

Він зазначив, що значно знизилися показники вакцинації.

«За останній тиждень проведено близько 47 тисяч вакцинацій – це досить низький показник. Люди переважно отримують саме бустерні дози вакцинації”», – підкреслив він.

Головний санлікар додав, що найчастіше помирають пацієнти, старші за 60 років. Вони є найбільш вразливі до ускладнень захворювання.

При цьому Кузін наголосив, хоч проблема коронавірусу відійшли на другий план, вірус  все ж продовжує циркулювати, забирати життя і створювати додаткове навантаження на систему охорони здоров’я.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *