ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу в Бахмуті

Наталія Жолинська

|

Львівські медики рятують сім’ю, яка постраждала від ворожого обстрілу у Бахмуті. У дворічної дівчинки знерухомлені обидві ніжки, у мами – складний перелом лівого передпліччя та черепно-мозкова травма, у тата – уламкові поранення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Національний реабілітаційний центр «Незламні».

17 жовтня Павло разом зі своєю дружиною Інною та дочкою Лізою вирішили евакуюватись з міста Бахмута. Коли розпочався черговий обстріл, родина перебувала вдома. Уламки від ворожих снарядів потрапили у їхнє помешкання та завдали важких поранень. Вціліти не вдалося нікому.

Вибратися з будинку допомогли сусіди. З важкими мінно-вибуховими травмами їх усіх спершу транспортували до лікарні Костянтинівки. Там прооперували Павла – дістали уламки з тіла. Інну та Лізу у важкому стані доправили у Дніпро. У дворічної дитини – уламок в попереку, перелом обох кісток правої гомілки, рани правого плеча, голови та спини.

Після того, як лікарям вдалось стабілізувати стан поранених, їх перевели у Національний реабілітаційний центр «Незламні» Першого медоб’єднання Львова.

Там лікарям вдалось успішно прооперувати дівчинку Лізу та дістати металевий уламок, який пошкодив її спинний мозок. Паралельно з дитиною почали працювати фахівці з реабілітації. На відновлення і реабілітацію малечі потрібен щонайменше рік.

У її мами Інни – складний перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та черепно-мозкова травма. Хірурги Центру двічі її прооперували: спершу виконали ремонтаж апарату зовнішньої фіксації, потім – зняли апарат та встановили спеціальні пластини та гвинти для фіксації кісток. Попереду на Інну чекає ще складна робота з відновлення всіх рухових функцій.

Батько Павло, чиї рани загоїлися, сьогодні опікується дружиною та донечкою. Уже тут у Львові родина дізналася, що після кількох обстрілів від рідного дому у Бахмуті залишилися тільки стіни. Паралельно з хірургами, травматологами та фахівцями з реабілітації, з Інною та Павлом працюють психотерапевти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *