ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкульт рекомендуватиме не продовжувати з УПЦ МП оренду двох храмів Києво-Печерської лаври

Ольга Денисяка

|

Міністерство культури та інформаційної політики буде рекомендувати не продовжувати з УПЦ (МП) оренду двох храмів Києво-Печерської лаври. Про це заявив міністр Олександр Ткаченко, передає Радіо Свобода.

«Дійсно, спливає угода про оренду Успенського та Трапезного храмів у Верхній лаврі. Відповідно до нас звернувся директор заповідника щодо інформування цього питання. Ми, на виконання указу президента щодо перевірки стану справ використання майна лаври, будемо рекомендувати таку угоду не продовжувати», – розповів Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, було створено міжвідомчу урядову комісію щодо використання майна лаври, тому поки триватиме перевірка, ці приміщення не використовуватимуть.

«З огляду на те, що на Верхній лаврі закінчується термін оренди, до того моменту, поки перевірка не буде завершена, таке використання унеможливлюється. Щодо іншого майна – є угоди, які тривають і поки що будуть продовжені до завершення такої перевірки», – сказав міністр.

Щодо майбутнього приміщень Нижньої лаври Ткаченко нагадав, що у 2013 році з УПЦ (МП) була укладена безстрокова угода.

«Але є указ і міжвідомча комісія, нам доведеться перевірити, чи не було там порушень і з огляду на це ухвалювати рішення», – пояснив міністр.

Додамо, що напередодні Конституційний суд України визнав конституційним закон «Про свободу совісті та релігійні організації», який передбачає обов’язкову згадку в назві УПЦ Московського патріархату приналежності до РПЦ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *