ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія замовила лавок та лежаків на понад 2,5 млн грн

Андрій Котенський

|

Управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради підписало чотири угоди загальною вартістю майже 3,4 млн грн на постачання лавок, лежаків, крісел та урн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Лавки і «Самопоміч»

Закупівля відбувалась за чотирма лотами і найбільшим лотом було саме постачання 115 паркових лавок. Це замовлення на 2,35 млн грн (по майже 17 тис. грн за лавку) в результаті отримало ТОВ «ТВК ВілКом», хоча було дві інші, значно дешевші пропозиції, – по 1,66 млн грн.

Один із цих дешевших учасників сам відмовився від підписання угоди, а от ще одного відхилили через відсутність малюнків з лавками.

ТОВ «ТВК «ВілКом» фактично вперше отримало замовлення на лавки у Prozorro напряму, бо фірма підписувала угоди лише на різноманітні опори для світильників, освітлювальні конструкції, встановлювало флагштоки і тому подібне. Управління екології не ставило вимогу про наявність аналогічного досвіду: «замовник не заперечує щодо надання учасником за його бажанням будь-яких додаткових документів про досвід учасника», – йдеться в документації.

Компанія належить Назарію Демидіву і Андрію Панасу. Останній як приватний підприємець брав участь в іншій закупівлі на постачання лавок для Львова по 150 тис. грн кожна.

Тоді, як виявила редакція, документи Андрія Панаса мали ідентичні дефекти друку, що і документи переможця закупівлі «Торговий дім «Лоза». Ми також повідомляли, що місцем виробництва своїх товарів «Торговий дім «Лоза» вказувало село Мавковичі, вулиця Лугова, 182 –  а це адреса ТОВ «ТВК «Вілком» і ТОВ «Вілком Монтаж», співзасновником яких є Панас. Тепер також відомо, що ТД «Лоза» орендувало приміщення у Назарія Демидіва, другого власника ТВК «ВілКом».

Власницею ТД «Лоза» є Оксана Страз, керівниця ТОВ «Видавництво «Самопоміч», власником якого виступає ГО «Об’єднання Самопоміч», де одним із засновників є міський голова Львова Андрій Садовий. Після публікації про ознаки антиконкурентної узгодженої поведінки між учасниками ТД «Лоза» відмовилось від підписання договору.

На сайті «Вілком» вказано, що вони пропонують лавки. І навіть демонструють зображення із лавкою на вулиці Чернівецькій (веде до площі Двірцевої і головного залізничного вокзалу). Фото з цього об’єкту показує на сайті і ТД «Лоза».

Андрій Панас у розмові з журналісткою «Наші гроші. Львів» запевнив, що у них з ТД «Лоза» не спільне виробництво, вони роблять лавки самостійно. А документи для закупівель готує юрист на аутсорсі. Щодо відсутності договорів на постачання лавок у Prozorro, то він пояснює тим, що працюють з компаніями, які виграють тендери на благоустрій громадських просторів, а також продають їх забудовникам для облаштування просторів біля житлових комплексів.

Як аналогічний досвід він назвав їхні лавки і на Двірцевій біля головного вокзалу. Але Андрій Панас не може пояснити, чому лавками на Двірцевій вихваляється і ТД «Лоза».

Лежаки, металеві крісла та урни

Перемогу у ще двох лотах здобуло ПП «ВКВ-Сервіс» Дмитра Клименюка. Це підприємство постачатиме лежаки та урни загалом на 578 тис. грн. Один лежак коштуватиме 8,95 тис. грн, а урна для сміття – 948 грн.

А от металеві крісла за 428 тис. грн постачатиме підприємець Володимир Павлеса із dobro design studio. Замовили 84 крісла трьох моделей ціною від 4,1 до 5,9 тис. грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *