ОСТАННІ НОВИНИ

Військовий назвав «вибачення» Шуляк знущанням і наполягає на вето закону «Про містобудування»

Андрій Котенський

|

Український військовий, київський активіст та правозахисник Олег Симороз, який 21 жовтня підірвався на міні та втратив обидві ноги вважає «вибачення» глави партії «Слуга народу» Олени Шуляк, яка увірвалась в його палату, «огидним фарсом і знущанням» та вимагає ветувати скандальний законопроєкт щодо містобудування її авторства.

Олег Симороз обурений, що «вибачення» глави партії «Слуга народу» з’явилося лише на 6 день після величезного скандалу та коли народні депутати її партії почали писати через це заяви на вихід з партії.

«По-перше, з’явилося вибачення на шостий день і лише після величезного скандалу та коли народні депутати «слуги» почали писати через неї заяви на вихід з партії, головою якої вона є.

По-друге, почала прикриватися передовою, що максимально бридко й цинічно, бо де передова, а де Шуляк, думаю всім зрозуміло.

Далі пішла дешева «до сліз» спекуляція на тему фінансування війська її партією, але у правлячої партії є важелі націоналізувати активи олігархів, а вона пише про пожертву у 130 млн грн, я мало не заплакав від її «жертовності»… Ну й вишенькою на тортику є та частина тексту, яка нібито має вважатися самим «вибаченням» – «якщо» я чимось його образила». Тобто Шуляк банально не розуміє за що їй треба вибачитися. Більше того, вона навіть не згадує по імені того, перед ким нібито «вибачається», – вважає Олег Симороз.

Симороз також обурений, що ряд Українських ЗМІ опублікували позицію Олени Шуляк і вважає такі матеріали замовними.

«Я не приймаю ці так звані «вибачення» (хоча точніше їх було б назвати «продовженням знущань з мене»)! Натомість я звертаюся до Президента і повторюю заклик нашої партії «Народовладдя»:

⁃ позбудьтеся нарешті одіозної слуги будівельної мафії Олени Шуляк!

⁃ ветуйте антинародний законопроект №5655!», – заявив Олег Симороз.

До цього голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк опублікувала пост подяки українським військовим та попросила пробачення в безіменного бійця, якого її вчинки або слова чимось образили.

«Триста днів оборони. Головне почуття – безмежна вдячність. Вдячність нашим українським воїнам. Кожен день, кожна справа спрямовані на одне – як підтримати, як допомогти тим, хто сьогодні захищає країну, як дати їм упевненість у тому, що вони мають відігравати провідну роль у відновленні країни.

Саме це і є метою моїх зустрічей і спілкування із захисниками. Не лише у тилу, а і на фронті – в Купянську, Херсоні, а тиждень тому – і в Бахмуті.

Саме для цього – реальні справи нашої партії: безпосередня допомога військовим підрозділам і спрямування 130 млн грн партійних коштів на потреби армії.

Як і багато хто з нас, я сьогодні не в окопах під обстрілами. Але про те, як воно там – бачила на власні очі, знаю з перших вуст. І якщо якісь мої вчинки або слова чимось образили бійця, я прошу вибачення. Я точно цього не хотіла, не планувала і не прагнула. А якщо це так було сприйнято – перепрошую.

Я – як і усі ми – у вічному боргу перед військовими і волонтерами, які стоять на захисті нашої держави, нашої країни, нашого життя», – заявила Олена Шуляк.

З чого все почалося

13 грудня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №5655 щодо реформування сфери містобудівної діяльності, який, зокрема, критикували глави українських міст та селищ, архітектори та громадські активісти.

Поранений на фронті активіст Олег Симороз розкритикував скандальний закон №5655 «Про містобудування». Після чого нардеп Олена Шуляк навідалася у його палату.

«Мені досі складно повірити, що голова правлячої партії «слуг» увірвалася до мене у військовий госпіталь, щоб з’ясовувати стосунки…», – повідомив військовий, та закликав президента Зеленського ветувати скандальний закон.

Після розголосу у ЗМІ народна депутатка Галина Янченко написала заяву на вихід із партії «Слуга народу» через вчинок голови партії Олени Шуляк, яка прийшла в лікарню до бійця, що критикував її законопроєкт щодо містобудування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *