ОСТАННІ НОВИНИ

ООН потурає безкарності РФ та Ірану за атаки дронів в Україні, – Кулеба

Анастасія Диняк

|

Очільник МЗС Дмитро Кулеба звинуватив ООН у бездіяльності щодо використання росіянами іранських безпілотників, попри звернення України та її партнерів ще на початку жовтня з проханням направити на місця експертну місію. Про це він повідомив на онлайн-брифінгу 20 грудня.

Так, Україна офіційно звернулася до Секретаріату ООН з закликом відправити місію експертів, які розслідуватимуть російські удари іранськими дронами-камікадзе по мирних містах.

«Постачання Росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном», – наголосив Кулеба.

За словами посадовця, на офіційне звернення України відреагували та узгодили дату візиту місії у листопаді, однак згодом у Секретаріаті ООН проінформували, що прибуття експертів у ці терміни неможливі.

«Генеральний секретар та загалом ООН досі не зробили жодних кроків для направлення місії в Україну, в той час, я дрони продовжують знищувати об’єкти критичної інфраструктури. Я розумію, що в Нью-Йорку не так холодно, постійно присутнє світло, опалення, але нагадаю, що те, що робить Секретаріат ООН зараз – це неприпустиме затягування і потурання безкарності Ірану та Росії. Адже йдеться про порушення резолюції Радбезу та загрозу міжнародному миру та безпеці. ООН має пояснити причини затримки та бездіяльності», – додав Кулеба.

Нагадаємо, також раніше очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна готує офіційні кроки, щоб довести, що Росія незаконно перебуває в Раді безпеки ООН.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *