ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ готують нову велику операцію

Андрій Котенський

|

Збройні сили України готуються до великої військової операції. Про це повідомив головнокомандувача ЗСУ Валерій Залужний у інтервю виданню The Economist, пише Українська правда.

«З такими ресурсами, які є зараз я не можу проводити нові великі операції, хоча ми зараз працюємо над однією з них. Вона вже на підході, але ви її ще не бачите», – повідомив Валерій Залужний.

Залужний пояснив, що кількість снарядів обмежена не тільки в української армії, а й у наших союзників на Заході. Адже вони дуже дорогі, і якщо їх використати надто багато, Європі «не буде на що жити». Тому майбутня операція не потребуватиме багато снарядів.

Україна зможе вийти на рубежі 23 лютого, якщо матиме 300 танків, близько 700 бойових машин піхоти та пів тисячі гаубиць.

«Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, абсолютно реально вийти на рубежі 23 лютого», – сказав Залужний.

Він також підкреслив, що наразі отримує «те, що отримує, але це менше, ніж потрібно».

Відповідаючи на питання, чи якось стримують союзники Україну від наступу на Крим, Залужний зазначив, що для того, щоб вийти до кордонів Криму, ЗСУ треба подолати відстань у 84 км до Мелітополя.

Він переконаний, що цього буде достатньо, оскільки звільнення Мелітополя дасть Україні повний вогневий контроль сухопутного коридору до АРК – ЗСУ з Мелітополя зможуть вести вогонь по Кримському перешийку з тих же «Хаймарсів» і тп.

Але щоб дійти до Мелітополя, Україні потрібні ресурси, підкреслив Залужний.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний також переконаний, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів, аби знову піти на Київ.

Українське військо достатньо укомплектоване людьми, але йому потрібно більше зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *