ОСТАННІ НОВИНИ

ВРУ ухвалила необхідний для вступу до ЄС закон про нацменшини

Анастасія Диняк

|

13 грудня Верховна рада ухвалила №8224 про національні меншини (спільноти) України. це було однією з головних вимог для вступу України до Європейського Союзу. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Так, за даними Железняка, законопроєкт підтримали 324 народні депутати.

У пояснювальній записці йдеться, що закон закріплює визначення «національні меншини (спільноти)», їхні права, свободи та обов’язки.

Окрім того, вперше на законодавчому рівні закріплюються повноваження центрального органу виконавчої влади, що здійснює державної політики в сфері захисту прав та свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот).

Законопроєкт визначає особливості державної політики щодо нацменшин. Зокрема, особливості фінансового забезпечення впровадження такої політики.

Також документ передбачає створення консультативно-дорадчих органів при державних органах виконавчої влади та різних рівнів центрів національностей в обласних центрах або визначених населених пунктах за рахунок державного або місцевого бюджетів.

Законопроєкт про національні меншини є однією з головних вимог Єврокомісії для підтвердження руху України до Європейського Союзу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *