ОСТАННІ НОВИНИ

Відновлення енергосектору: Україні нададуть обладнання на 415 млн євро

Ольга Денисяка

|

Україні передадуть обладнання на 415 мільйонів євро, яке допоможе у відновленні енергосектору. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики України.

Зазначається, що міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у дискусійній панелі в рамках Форуму з економічної стійкості та реконструкції України, який відбувся у Парижі.

Герман Галущенко наголосив, що внаслідок російських атак постраждало близько 50% енергетичної інфраструктури України. Міністр підкреслив важливість солідарності європейських країн для захисту цивільного населення України від енергетичної агресії росії та повідомив, що Франція передасть Україні обладнання для відновлення енергосектору на 415 мільйонів євро.

«Я вдячний країнам і компаніям, які з самого початку війни допомагають Україні. Через постійні російські атаки наші потреби зростають щотижня. В пріоритеті – високовольтне обладнання, але є потреба й в іншій техніці та запчастинах для проведення ремонту мереж. Підтримка на суму 415 млн євро, про яку було оголошено на Конференції в Парижі, значною мірою допоможе відновленню українського енергосектору», – наголосив Герман Галущенко.

Він також зазначив, що наразі існує потреба у газотурбінних і газопоршневих енергоблоках, які допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *