ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі видалили новонародженому пухлину розміром з голову

Анастасія Диняк

|

Львівські лікарі прооперували малюка, якому ще до народження діагностували рідкісну пухлину куприка. Пухлина була розміром з голову дитини та важила пів кілограма. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Так, рідкісну хворобу діагностовують в одного з 35 тисяч малюків. Це вроджена паталогія, що виникає на нетипових для пухлин органах або ділянках тканин.

Хлопчику діагностували патологію, коли його мати, 24-річна львів’янка Марта, була на 32-му тижні вагітності. Новоутвір розташовувався поряд з сідницями малюка.

Маленький Олег народився з вагою 3,2 кілограма. Операцію проводили на 5 день життя малюка. На той момент 8-сантиметрова пухлина важила вже пів кілограма. Тератома збільшувалася разом з дитиною, перетискаючи внутрішні органи ще до народження.

«Тератома третього типу – найскладнішого для видалення – частково розташовувалася також в черевній порожнині Олежика. Пухлина щільно прилягала до тазових органів дитини, прямої кишки та м’язових комплексів, що її фіксують», – зазначили медики.

Хірурги видалили новоутвір, щоб пряма кишка дитини повноцінно функціонувала. При цьому їм вдалося частково зберегти м’язові тканини. Вага Олега після операції становила 2,5 кілограма. Наразі хлопчик почувається добре.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Перше медоб’єднання Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *