На Миколаївщині СБУ затримала «дистриб'ютора» окупантів

Анастасія Диняк

|

На звільненій частині Миколаївщини Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав окупантам продавати награбоване в українців. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними правоохоронців, під час окупації Снігурівки чоловік на своїй торговій точці продавав товари, викрадені росіянами з міських магазинів. Зокрема, це були автозапчастини та засоби для обслуговування автомобілів.

Значну частину прибутку отримували окупанти. За це колаборант міг безперешкодно пересувався містом.

Після звільнення міста зловмисник намагався «залягти на дно». Втім, його затримали співробітники СБУ. Під час обшуків за місцем проживання правоохоронці виявили велику кількість викрадених товарів.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність). Йому загрожує до п’яти років за ґратами, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *