ОСТАННІ НОВИНИ

Британія запровадила санкції проти 5 російських силовиків

Анастасія Диняк

|

Велика Британія запровадила санкції проти п’яти представників російських силових структур, які брали участь у війні та катували українців. Про це пише Європейська правда.

Так, санкції ввели у п’ятницю, 9 грудня. Зокрема, проти осіб, які перешкоджали запобігання насильству та участі у російському вторгненні в Україну. До списку потрапив співробітник ФСБ РФ у Криму Андрій Тішенін та старший оперуповноважений окупованого півострова. У 2015 році вони катували українця Олександра Костенка.

Окрім того, під санкціями опинилися майор юстиції Валентин Опарін та керівник відділу прокуратури Ростовської області Олег Ткаченко. Вони обоє перешкоджали розгляду скарг щодо катувань, а Ткаченко також застосовував тортури для отримання свідчень.

Британія також увела санкції проти російського командира 90-ї танкової дивізії полковника Ібатулліна. Його підлеглі перебувала на передовій після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Раніше до санкційного списку також додали молдовського проросійського політика Ілана Шора та колишнього «господаря» Молдови, що втік з країни, Влада Плахотнюка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *