ОСТАННІ НОВИНИ

Яворівський районний суд позбавив посади мера Чернігова

Андрій Котенський

|

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним у конфлікті інтересів мера Чернігова Владислава Атрошенка і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови, повідомляє Національне агентство із питань запобігання корупції.

У чому суть порушення?

У серпні 2022 року Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків.

Вже у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Яке покарання чекає на чиновника?

Суд постановив визнати мера Чернігова винним у адміністративному правопорушенні та наклав на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

За даними Державного бюро розслідувань, для поїздки за кордон водій мера Чернігова оформив відрядження та отримав за це бюджетні кошти, у тому числі на пальне.

«Впродовж трьох місяців дружина високопосадовця використовувала транспорт не за цільовим призначенням у той час, коли бюджет Чернігова сплачував лізингові платежі за цю ж автівку», – йдеться у повідомленні ДБР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *